Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is het onder hoge druk aanbrengen van muurverf op uw wanden en plafonds. Door onze professionele Airless pompen van het merk Graco kunnen wij een streep loos resultaat garanderen. Ook krijgt u met latex spuiten een hogere laagdikte ten opzichte van het traditioneel rollen.

In welke gebieden werken jullie?

Wij werken grotendeels door heel Nederland en grotendeels in het Vlaams gewest(België).

Welke voorbereidingen kan ik treffen voordat jullie komen latex spuiten?

  • Zorg ervoor dat alle ruimtes welke gespoten dienen te worden leeg zijn.
  • Zorg ervoor dat alle wanden en plafonds welke gespoten dienen te worden schoon zijn. Verwijder alle stof, spinnenwebben etc.
  • Zorg ervoor dat alles wat gedemonteerd kan worden van uw wanden en plafonds ook weg is op de dag van uitvoering. Demonteer alle stopcontacten (de frontjes), lampen, gordijnrails, tv etc.
  • Zorg ervoor dat alle spijkers, schroeven, pluggen etc uit uw wanden en plafonds zijn.
  • Zorg ervoor dat alle naden bij NIET inwendige naden en hoeken afgekit zijn. Denk aan naden bij de trap(/leuningen), kozijnen, deurposten, plinten etc. Gebruik hiervoor overschilderbare acrylaatkit.
  • Indien het om nieuw stucwerk gaat zorg ervoor dat deze geschuurd is. Hoe gladder de ondergrond -> hoe mooier het eindresultaat.

Ik heb een nieuw spackplafond en wil alleen de wanden laten spuiten. Kan dit?

Een nieuw spackplafond is zeer lastig af te plakken, omdat hier structuur in zit en deze verguist is. Door deze ondergrond is het bijna onmogelijk om deze goed af te plakken. Wij raden dan ook altijd aan om deze mee te spuiten.

Kunnen jullie over vlekken heen latex spuiten?

Vlekken veroorzaakt door waterschade: Dit kan alleen als deze vlek is behandelt met een speciale isolerende primer anders schijnt deze altijd door de latex heen. Dit moet gebeuren minimaal 24 uur voordat wij komen latex spuiten. Als u dit niet goed isoleert is er altijd een kans dat de vlek weer doorslaat. Deze speciale primer of voorstrijk kunt u kopen in een spuitbus of in een blik bij een verfspeciaalzaak.

Ps: Houd u er rekening mee dat het erg lang kan duren na een lekkage voordat de muur goed droog is(met name de kern).

Roet plekken: Deze moeten eerst schoongemaakt worden door u voordat wij komen. Dit kunt u vrij eenvoudig doen met een emmertje water icm een 2 tal dopjes met vloeibare St. Marc in(verkrijgbaar in elke bouwmarkt) dit reinigt en ontvet de muur.

Onze nieuwbouwwoning wordt behangklaar opgeleverd. Kan deze direct latex gespoten worden?

Ja dat kan, maar het eindresultaat zal niet mooi worden. Dit komt omdat er in behangklare wanden nog heel veel oneffenheden zitten welke je niet meer zou zien als er behang overheen zou komen(vandaar de naam behangklaar).

Om deze oneffenheden weg te werken moet er eerst een laag stucwerk aangebracht worden. In de meeste gevallen volstaat dun pleisterwerk. Als dit is gebeurd zijn uw wanden sausklaar en gereed om latex te spuiten.

Hoelang zijn jullie bezig met een gehele woning latex spuiten wanden en/of plafonds

Hier zijn we 1 á 2 dagen mee bezig. Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meters en het aantal kleuren.

Met welke schrobklasse latexverf werken jullie?

Wij spuiten altijd met een schrobklasse 1. De muurverven die binnen deze schrobklasse vallen zijn het best reinigbaar. Deze latex is zeer geschikt voor iedere ruimte die snel smerig wordt en/of intensief gebruikt wordt.

Ik heb nu structuur op de wanden(/plafonds) zitten. Kunnen jullie dit strak spuiten?

Nee, wij kunnen geen structuur veranderen. Ons spuitwerk is erg fijn en laat bijna geen structuur achter. In principe kopiëren we de ondergrond. Een wand met glad stucwerk blijft glad en een wand met structuur behoudt zijn structuur.

Welke kitwerkzaamheden zitten bij de prijs inbegrepen?

Indien nodig kitten wij alle inwendige naden en hoeken af voor een superstrak eindresultaat. Dit is de overgang tussen twee wanden of de overgang tussen plafond en wand. Naden bij bv deurposten, kozijnen, plinten, trapleuningen en trappen etc. vallen hier niet onder.

Wat mag u verwachten van sausklaar stucwerk?

Sausklaar betekent: Uw muur is, na het sausklaar stuccen klaar om gesaust/latex gespoten te worden. De wand en/of plafond is dan superglad/egaal en vrij van oneffenheden! Bij een sausklare afwerking, waar u dus extra betaald voor een gladde afwerking, mag u afwerkingsniveau klasse A verwachten.

Sausklaar stucwerk moet voldoen aan de volgende eisen:

Klasse:  A

Afwerkingsniveau: Glad oppervlak voor zeer hoge visuele eisen.

Visuele eisen van het oppervlak: Hoogste kwaliteit. Nagenoeg geen oneffenheden en groeven zichtbaar onder direct licht.

Visuele eisen van het oppervlak: Normale eisen. Enkele oneffenheden en groeven zichtbaar onder direct licht. Onder strijklicht zichtbare banen en oneffenheden <1 mm mogelijk.

Wat mag u verwachten van een behangklaar stucwerk?

Behangklaar stucwerk is ook een van de meest voorkomende afwerkingen in Nederland. Behangklaar is klaar om behangen te worden. Behangklaar stucwerk wil zeggen dat het stucwerk zodanig vlak is gestuct dat u het meteen (nadat het droog is) kunt behangen. U hoeft het oppervlak niet zelf af te werken en kunt meteen beginnen met het aanbrengen van behang. Het is dus een minder gladde afwerking vergeleken met sausklaar.

Behangklaar stucwerk moet voldoen aan de volgende eisen:

Klasse:  C

Afwerkingsniveau: Egaal oppervlak voor normale visuele eisen.

Visuele eisen van het oppervlak: Normale eisen. Enkele oneffenheden en groeven zichtbaar onder direct licht. Onder strijklicht zichtbare banen en oneffenheden <1 mm mogelijk.

Wat is strijklicht?

Strijklicht is iets waar een stukadoor niet blij mee is als dit op zijn nieuw gestukadoorde wanden of plafonds valt.

Het licht wat ook wel vallicht, vals licht of laag zonlicht wordt genoemd zal ten alle tijden het werk gigantisch doen oplichten en kleine oneffenheden die normaal gesproken met dag licht niet te zien zijn worden vele malen groter gemaakt. ( vergelijking met een vergrootglas )

Niet alleen stucadoors hebben hier last van maar ook schilders en vloerenleggers hebben dit probleem wel eens meegemaakt. Als de wanden en plafonds afgewerkt zijn en dit is gewoon netjes naar behoren gedaan dan is de klant in het eerste opzicht vaak snel tevreden.

Wat er regelmatig gebeurt is dat het zonlicht, lampen langs de wanden (dus indirect strijklicht) s’avonds aan gaan of het einde van de dag en men dan toch vaak wat ontrustende oneffenheden tegen komt.

De stukadoor of schilder wordt dan vaak meteen gebeld en er ontstaat een onrustige situatie. Als de volgende dag de stukadoor langs komt zal de klant zowel de stukadoor dan ook niets verontrustends  tegen komen omdat op dat moment het strijklicht niet aanwezig is.

Hierdoor ontstaat vaak een ongemakkelijke situatie en levert vaak een onnodig geschil op.

WhatsApp ons!